Gepubliceerd:
Laatste update:

Reddingsactie bij basisschool aan de bron

WEERT - In de categorie positief nieuws het volgende verhaal van Marloes uit Weert:  ''Hoi opa, Ik heb je me toch een bijzonder verhaal te vertellen. Ik kreeg een uurtje geleden een berichtje van een vriendin van mij dat ze bij het meertje bij basisschool aan de bron een vogel vast had zien zitten in een vislijn. Details over de vogelsoort en over hoe hij vast zat gaf ze me niet''.

''Ik ben meteen naar de teamleider op school gerend om toestemming te vragen om de les te verlaten en naar het meertje te gaan. Dit mocht, en ik ben meteen met een schaar naar het meertje gerend. Daar zag ik een meeuw in de boom hangen! Een jonge mannelijke koksmeeuw zat met z'n pootje vast in een vislijn van een hengel die iemand in de boom heeft gegooid. De lijn was tussen de takken komen te zitten en vormde een soort web waar de meeuw in is gevlogen.

Gelukkig was er al een voorbijganger aanwezig. Hij heeft de lijn met een tak naar zich toe getrokken en heeft de meeuw vastgepakt. Ik heb eerst de lijn tussen de meeuw en de boom doorgeknipt. Ik heb de man instructies gegeven over hoe hij de vogel vast moest houden, de vleugels inklappen enzo. Daarna heb ik de lijn rond zijn pootje los geknipt en hebben we hem in het water gezet. Ik ben bij de meeuw gebleven tot hij weg vloog om er zeker van te zijn dat hij zich verder niet bezeerd had.

Daarna hebben we de hengel, door takken naar de hengel te gooien, uit de boom gehaald en heb ik alle lijn en het vishaakje los geknipt en in de prullenbak gegooid zodat er niet nog een keer een vogel vast kan komen zitten. Toen ik terug naar school liep zag ik dat mijn vriendin die de meeuw vanochtend gezien had ook een foto had gemaakt en die naar me gestuurd had. Ik had zelf achteraf ook een foto gemaakt met mijn telefoon. In de bijlage heb ik de voor en na foto's toegevoegd''.

Groetjes,

Marloes

Deel dit artikel:

Reacties