Gepubliceerd:
Laatste update:

Scholieren OBS Molenakker bezoeken expositie Luchtoorlog 1939-1945 in Nederweert

NEDERWEERT - Dinsdag 14 februari brachten een aantal klassen van de OBS Molenakker uit Weert een bezoek aan de expositie Luchtoorlog 1939-1945 in Nederweert. De gasten werden door Johan Bloemers van de Stichting Luchtoorlog 1939-1945 welkom geheten in de permanente expositieruimte van Huyskamer Daatjeshoeve.

Hij hield een lezing voor de kinderen in de leeftijd tussen 10 en 12 jaar.  Hierin stonden de historie en achtergrond van de geborgen vliegtuigdelen maar ook het monumentje aan de Colusdijk centraal.  Aan de hand van de vele foto's kregen de jeugdige scholieren een duidelijk beeld van de expositie en de achtergrond hiervan.

Na afloop van de lezing kregen de kinderen de opdracht om een item uit te zoeken wat hen het meeste aantrok. Hierover zal later in de klas nog gesproken worden aldus Juf Sabine Koopman. Kortom een leerzame ochtend die eindige met talloze vragen van de kinderen. 

Meer informatie is te vinden via www.crashsiteslimburg.nl en www.luchtoorlog-1939-1945.nl  die net als de expositie het doel hebben dat dit stuk historie en de herinnering aan de opoffering van de geallieerde vliegtuigbemanningen bewaard zal blijven.  

www.daatjeshoeve.nl    ©Foto's Bert Jansen

Deel dit artikel:

Reacties